Viime viikolla (vko 42) Kulttuuriareena 44:lla vietettiin zyyslomaa ja talossa tapahtui tavallista enemmän varsinkin tiistaina ja keskiviikkona. Talotoiminta koostui pääasiassa erilaisista työpajoista.
Huomattavin aktiviteetti talossa oli ehkäpä karaokehuone, joka antoi toiminnastaan kuulua lähes tauotta. Pelkästään karaoke-emäntien heleitä ääniä seuraamalla oli helppo löytää itsensä talon yläkerrassa järjestetystä karaokehuoneesta. Itse huoneen puitteet olivat helposti lähestyttävät ja tunnelma ystävällinen ja hyväksyvä. Tilaan oli myös järjestetty istumapaikkoja, jossa saattoi vain istuskella ja nauttia muiden esityksistä, jos ramppikuume iski omalle kohdalle. Allekirjoittanut tosin uskaltautui itsekin hoilottamaan!
Karaoke todettiin toimivaksi non-stop -pajaksi, ja sitä halutaan jatkaa. Sen liittämistä ehdotettiin Gh Band pelin yhteyteen. Tällöin laulamisen kynnys madaltuisi, sillä karaoken ajatus kuuluisi itse peliin. Isoon saliin ehdotettiin järjestettäväksi ns. pelitila, jossa nuorten käytössä olisi Wii sekä Gh. Sali koettiin olevan suuremmaksi hyödyksi näin, ja myös pelikokemus saisi kokonaan uudet mittasuhteet suuressa tilassa, isolta skriiniltä. Non-stop -pajoja päätettiin muutenkin lisätä aikataulujen poistamiseksi nuorten loma-aktiviteeteista.
Ruuanlaittopaja saavutti kohtuullisen suuren suosion, ainakin kokkaajien ilmeistä päätellen puuha oli mukavaa. Myös karjalanpiirakoiden leivonta houkutteli mukaan monia talolla vierailevia, mukaanlkukien allekirjoittaneen. Homma ei ole turhan hankalaa ja oman tekeleen sai paistamisen jälkeen vielä syödäkin.
Keittiöpajaan suunniteltiin useampi kattaus (esim. klo 12.00 1. kattaus ja 13.30 2. kattaus), jotta paja voisi paremmin varautua suuriin kävijämääriin. Tämän tosin todettiin onnistuvan vain silloin, jos ohjaajia on saatavilla enemmän työtaakan jakamiseksi. Ehdotettiin myös ns. suljettuja ovia joillekin ryhmille, mutta ajatus ei loppujen lopuksi saanut suurta kannatusta. Piirakantekopaja todettiin myös kannattavaksi jatkaa, sen todettiin tarvitsevan vain lisää ohjaajia.
Aulassa järjestetty "beauty salon" tyyppinen aktiviteetti oli myös onnistunut. Kaikenikäiset vieraat, niin tytöt kuin pojatkin, näyttivät olean kiinnostuneita uuden kampauksen ottamisesta. Kampaamopiste oli järjestetty oivaan paikkaan, sillä se osui ensimmäisenä silmään astuessa sisään taloon.
Kauneussalongin todettiin olevan toimiva, ainakin sen keräämän kävijämäärän perusteella. Paikan todettiin myös olleen erinomainen, sillä aulaan saapuessa näköpiirissä on heti jonkinlaista toimintaa. Paja päätettiin toteuttaa seuraavalla kerralla isommilla resursseilla: kaksi hiusmuotoilijaa, sekä myös kasvohoito ja päähieronta. Todettiin, että vapaaehtoisten nuorten etsiminen tulee aloittaa hyvissä ajoin.
Ilmaisupaja osoittautui hieman erilaiseksi kuin odotin, mutta sen toteuttaminen oli loppujenlopuksi toimiva, sillä naamioteatteriin keskittyvä pajatoiminta levittäytyi koko taloon.
Kaksi naamiohahmoa nimittäin liikuskelivat ihmisten joukossa esittäen pantomiimiarvoituksia.
Todettiin, että oli hyvä ratkaisu siirtää paja kauneussalongin yhteyteen, niin kampauksen odottajat eivät tylsistyneet ja naamiohahmoilla oli yleisön myötä tekemisessään heti haastetta.
Askartelupaja oli suosittu varsinkin hieman nuorempien talolla vierailevien keskuudessa. Allekirjoittanut oli edellisenä päivänä testannut rottinkipunontatekniikkaa, pannunalusen näpertäminen oli yllättävän vaivatonta ja mukavaa puuhaa. Varmasti myös itse pajassa vierailleetkin ovat siellä viihtyneet.
Askartelupaja keräsi todella paljon väkeä, vaikka yleisöryntäystä ei oltu osattu odottaa resurssien kannalta. Rautalanka- ja rottinkipunonta päätettiin vaihtaa johonkin suurelle porukalle sopivampaan, esimerkiksi helmiaskarteluun. Ohjaajia päätettiin hankkia enemmän, esim. asian osaavia vapaaehtoisnuoria tai ohjaajia muilta taloilta. Myös ikärajoja ehdotettiin, sillä jotkut saattavat olla yksinkertaisesti liian pieniä tekemään isommilta helpommin onnistuvia askartelutöitä. Vaihtoehtoisesti todettiin mahdolliseksi järjestää myös isojen ja pienten vuorot.
Keskiviikkona järjestettiin kolme energistä tanssituntia, hiphop, locking ja house. Allekirjoittanut osallistui ensin mainitulle, eikä ainakaan paleltanut! Tunti tarjosi sopivasti haastetta, muttei kuitenkaan sisältänyt yli-inhimillisiä liikekuvioita. Asiansa osaava opettaja osasi pitää yllä hyvän fiiliksen koko 45 minuuttisen tanssitunnin ajan.
Tanssitunneista päätettiin luopuoa, sillä ryhmien, varsinkin ns. pesämunaryhmien, sitoutumisesta ei ole aina varmuutta. Päätettiin, ettei tällainen konsepti yksinkertaisesti ole toimiva vastaavien tapahtumien yhteydessä. Huomautettiin myös, että Pinarin vastaava tanssitunti-tuokio sopi teemaan paremmin kuin 44:lla.
Liikunnallisemmasta aktiviteetista vastasi myös talon pihalta liikkeelle lähtevä parkour-seurue. Ainakin reissulta otettujen kuvien perusteella vauhtia ja hyvää meininkiä oli riittänyt.
Parkouria todettiin olevan mahdoton järjestää talvella. Jos se kuitenkin joskus järjestettäisiin uudestaan, muutoksiksi ehdotettiin ikärajaa, tai omia ryhmiä pienemmille ja isommille. Näin eri ikäryhmien osaamiseen ei tulisi ristiriitoja. Hiihtolomaksi ehdotettiin parkourin tilalle sirkustoimintaa, ja Kuopion sirkuksen ohjaajia tullaan aiheesta hätyyttelemään..
Osoitepaja, jossa allekirjoittanutkin hääräsi, keräsi myös suhteellisen suuren määrän uteliaita vierailijoita, vaikka aivan kaikki eivät uskaltautuneetkaan jakamaan muistojaan entisistä asuinosoitteistaan. Pajan tunnelma oli juuri sellainen, kuin oli suunniteltu; hieman utuinen ja arvoituksellinen, mutta silti erittäin ystävällinen ja helposti lähestyttävä.
Osoitepajan todettiin olleen toimiva ja päätettiin, että @KUOPIO.doc on jollain tavalla läsnä myös jatkossa.
Salissa ehdotettiin myös järjestettäväksi hiihtolomalla ns. selinmakuuelokuva, jota katseltaisiin kattoon pingotetulta skriiniltä. Kokemusta elävöitettäisiin lisäksi esim. savuefekteillä. Lupa liikkua -projekti, eli Itäinen tanssin aluekeskus ja luonnollisesti elokuvan aluekeskus ISAK voisi toimia rahoittajina. Tästä tulisi järjestää pian yhteistyötapaaminen.
Lisäksi hiihtolomalle pohdittiin järjestettäväksi ns. tee-se-itse -mielenosoitus, joka perustuisi osallisuuden kokemukseen taiteessa, sekä omien mielipiteiden ilmaisemiseen. Niin ikään tamän uuden idean työstämiseen ryhdytään pienellä ydinryhmällä, joka suunnittelee tuotannon puitteet.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti