keskiviikko 11. toukokuuta 2011

Näyttämöteos @kuopio, Anskun näkökanta

6. ja 7.5. Sotkulla esitetty näyttämöteos @kuopio on osa pidempiaikaista projektia, @kuopio.doc, jonka tehtävänä on ollut haalia eri ikäryhmiin kuuluvien ihmisten osoitemuistoja omista edellisistä osoitteistaan. Projektia on toteutettu erilaisin työpajoin, joissa esimerkiksi on kirjoitettu kortteja entisen asunnon nykyisille asukkaille.



@kuopio yhdisti näitä ihmisten osoitemuistoja, sekä tanssija Sonja Jokiniemen omia ja fiktiivisiä osoitemuistoja. Esitys koostui lähinnä Jokiniemen soolosta, mutta yleisölle yllätyksenä massiivinen joukko avustajia marssi ulkoa lavalle viimeiseen kohtaukseen.




Omalta kannaltani ensikosketus teokseen oli postilaatikoiden rakentaminen ja harjoitusten seuraaminen Sotkulla. Sitten päästiinkin itse harjoituksiin mukaan kertomaan omia asumiskokemuksia sekä osoitemuistoja. Oli hauskaa pyöriä väsyneenä Sotkulla hölisemässä omiaan, ja sitä kautta tulla tiiviimmin osaksi koko projektia.




Esitysviikko sujui mukavasti esitystilan luomisen ja näyttämöharjoitusten merkeissä. Vapaaehtoisista, eri-ikäisistä ihmisistä koostunut ryhmä oli inspiroiva koko projektin avautumisen ja hahmottamisen kannalta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti